Web Analytics Made Easy - Statcounter

پوشاک تابع مد و شرایط فصلی است و به همین دلیل دارای تاریخ‌ مصرف است و اگر در بازه زمانی مشخصی به فروش نرسد، علی‌رغم اینکه نو و دست‌نخورده است، از چرخه مصرف خارج می‌شود.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ به نقل از کُردتودی، به‌ واسطه نوسانات ارزی و پایین بودن ارزش پول ملی به دلیل تورم و تحریم‌ها در سال‌های اخیر قیمت پوشاک سیر صعودی با شیب تندی به خود گرفته است و این افزایش قیمت در لباس‌های زمستانی چشمگیرتر نیز شده است؛ با توجه به اینکه برای همه اقشار جامعه لباس گرم در پاییز و زمستان از ملزومات است طبیعتاً این افزایش قیمت‌های نجومی قابل‌پذیرش نیست.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

باوجوداینکه به‌واسطه قیمت بالای لباس‌های وارداتی که بعضاً قیمت‌های میلیونی دارند اقبال مردم بیشتر به سمت تأمین لباس‌های داخلی می‌رود، اما به نظر می‌رسد جنس داخلی هم قیمتی مناسب جیب خریدار ندارد و خانواده یک کارگر و یا یک کارمند که با حقوق مصوب اداره کار حقوق می‌گیرند باید حقوق یک ماه خود را تنها صرف خرید برای یکی از اعضای خانواده خود کنند.

از گرانی‌ها که بگذریم از آنجایی‌که اقتصاد استان کردستان به طوری به گردشگری وابسته است لذا از سال گذشته تاکنون به دلیل سایه‌اندازی کرونا و نبود گردشگر متأسفانه اجناس تولیدکنندگان و هم‌چنین فروشندگان خریداری نداشته و با رکود جدی مواجه شده است.

پوشاک از مد افتاده

شرح‌حال این روزهای بازار پوشاک را هیچ شخصی بهتر از کسبه نمی‌تواند تشریح کند.

محمد زندی یکی از همین فروشندگان لباس در پاساژ آشنا سنندج است که به ما می‌گوید: بازار پوشاک در دو ماه پایانی سال و همین‌طور فروردین‌ماه رونق دارد، اما به دلیل شیوع کرونا، سال گذشته صنف پوشاک، بازار پایان سال را به‌کلی از دست داد و با توجه به اینکه خرید سال مردم هم ضعیف بود و در طول سال هم با رکود فروش روبه‌رو بودیم، امیدواریم که در پایان سال رونق به بازار برگردد اما تاکنون که چنین نبوده است.

وی به ما می‌گوید: پوشاک تابع مد و شرایط فصلی است و به همین دلیل دارای تاریخ‌مصرف است و اگر در بازه زمانی مشخصی به فروش نرسد علی‌رغم اینکه نو و دست‌نخورده است، از چرخه مصرف خارج  می‌شود و لذا مجبوریم برای جلوگیری از زیان بیشتر، کالای خود را زیر قیمت خرید به بازار عرضه کنیم  و این به معنای از دست دادن سرمایه اولیه است.

زندی افزود: از طرفی قیمت پوشاک افزایش‌یافته به‌گونه‌ای که یک ژاکت زمستانی که تا سال گذشته به قیمت ۳۰ تا ۷۰ هزار تومان به فروش می‌رفت حالا باید افزون بر ۱۵۰ تا ۲۵۰ هزار تومان خریداری کرد  و لذا بسیاری از مشتریان حاضر به پرداخت چنین هزینه‌ای در این شرایط نیستند.

تغییر مشاغل، دخل و خرج کاسب ها نمی خواند

یک بازاری دیگر سنندجی که برچسب تغییر شغل بروی واحد کسبی وی نصب شده بود، در گفتگو با خبرنگار کردتودی با بیان اینکه شرایط کاسبی به گونه‌ای شده که دخل و خرج همخوانی ندارد، افزود: با کمک یکی از اقوام قرار است شغل جدیدی را برپایی کنیم تا شاید بخشی از خسارت‌های کلان سال جاری جبران شود.

محمدی با اظهار اینکه خسارت‌ها و تسهیلات داده شده به هیچ وجه متناسب نیست، گفت: کم بودن و بهره بالای سودهای بانکی سبب شده تا غربت برای دریافت این تسیهلات کم باشد زیرا با وضعیت کنونی کاسبی و بازار توان بازپرداخت اقساط بانک را نداریم.

دولت برنامه‌ای برای حمایت از اصناف تدوین و اجرایی کند

رییس اتحادیه پوشاک در سنندج هم در گفتگو با خبرنگار ما اظهار داشت: بعد از شیوع کرونا در کشور برای کنترل این بیماری دستورالعملی برای ممانعت از برگزاری مراسم‌های عروسی و عزا و بسته شدن تالارهای عروسی  ابلاغ شد.

بهروز داداش پور با اشاره به اینکه این اتفاق منجر به تعطیلی مزون‌های لباس عروس در سطح شهر شده است، افزود: علاوه براین دیگر واحدهای پوشاک هم در سطح بازار سنندج هم در این چند روز با کاهش چشمگیر مشتری مواجه شدند.

وی با اشاره به اینکه صنوفی هم چون پوشاک وکیف و کفش با مردم ارتباط مستقیم دارند، اضافه کرد: همه ما داریم تاوان بی تدبیری دولت را می‌کشیم و اگر از ابتدا تدبیر لازم در ارتباط با قرنطینه شهرها و پخش این ویروس در تمامی استان‌های کشور می‌اندیشیدند امروز با این میزان حجم ضرر اقتصادی و اجتماعی مواجه نبودیم.

داداش پور اضافه کرد: باید برنامه‌ای برای جبران ضرر وارد شده به اصناف و بازاریان تدوین و اجرایی کنند.

رییس اتحادیه پوشاک در سنندج  اعلام کرد: در حال حاضر حدود ۷۰۰ واحد زیرمجموعه اتحادیه پوشاک درسنندج وجود دارد و ۴۰۰ واحد هم در حال اخذ پروانه کسب هستند.

گره کور بر صنعت پوشاک

با توجه به رکود حاکم بر بازار پوشاک، صادرات می‌تواند عامل رونق این بازار باشد اما متأسفانه عوامل مختلفی باعث شده تا صادرات پوشاک در سال جاری اصلاً وضعیت خوبی نداشته باشد.

یکی از اصلی‌ترین مشکلات تولیدکنندگان پوشاک کمبود مواد اولیه و نوسانات نرخ ارز است. به علت نوسانات نرخ ارز، صادرکنندگان قادر به سفارش گیری از مشتریان خارجی نیستند زیرا با افزایش دائم قیمت مواد اولیه نمی‌توانند به تعهدات خود در مقابل مشتریان عمل کنند، بنابراین ازآنجاکه تولیدکنندگان و صادرکنندگان پوشاک نمی‌توانند به قراردادهای صادراتی خود براثر نوسانات نرخ ارز متعهد باشند اصلاً وارد مقوله صادرات نمی‌شوند.

انتهای پیام/

منبع: دانا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.dana.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «دانا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۹۲۹۱۰۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

یزد قطب تولید ماشین آلات نساجی می‌شود

استاندار یزد با اشاره به اینکه نساجی و پوشاک از اولویت‌های اصلی توسعه استان یزد در سند یزد نوین است، گفت: یزد قطب تولید ماشین آلات نساجی می‌شود. - اخبار استانها -

به گزارش خبرگزاری تسنیم از یزد ، مهران فاطمی در آیین افتتاحیه سیزدهمین نمایشگاه بین المللی ماشین آلات و محصولات صنعت نساجی و پوشاک در استان یزد با اشاره به ظرفیت‌های بسیار گسترده‌ای که استان یزد در حوزه نساجی دارد اظهار داشت: لازم است که نسبت به معرفی و استفاده هرچه بیشتر از این ظرفیت‌ها تلاش بالاتری انجام شود.

وی با بیان اینکه یکی از مهمترین موضوعاتی که در استان یزد به دنبال آن هستیم، پیاده سازی صنعت به معنای واقعی است خاطرنشان کرد: هدف‌گذاری توسعه صنعت نساجی و پوشاک استان یزد به همراه تبدیل این استان به قطب تولید ماشین آلات صنعت نساجی است تا به این طریق بتوانیم در حوزه نساجی به بالاترین جایگاه ممکن برسیم.

فاطمی با تاکید بر اینکه این اقدام در حوزه صنعت کاشی و سرامیک رخ داده تصریح کرد: در حال حاضر تمامی خط تولید کاشی و سرامیک در استان یزد تولید می‌شود و باید این اقدام را در حوزه صنعت نساجی هم به صورت کامل اجرایی و عملیاتی کنیم.

استاندار یزد توسعه استان یزد را بر اساس سند تحولی یزد نوین دانست و افزود: یکی از اصلی‌ترین و مهم‌ترین محورهای توسعه صنعتی استان یزد در سند یزد نوین، صنعت نساجی و پوشاک است و در تلاشیم که بتوانیم این موضوع مهم را محقق کنیم.

وی به سابقه تاریخی یزد در حوزه هنر صنعت نساجی اشاره کرد و گفت: حوزه نساجی و پوشاک؛ یکی از مهم‌ترین محورهای توسعه صنعتی یزد و سند یزدنوین بوده و مسائل مربوط به آن‌ها با جدیت پیگیری می‌شود.

فاطمی در ادامه با اشاره به نام‌گذاری سال 1403 به نام «جهش تولید؛ با مشارکت مردم»، خاطرنشان کرد: بخش نساجی و پوشاک از بهترین بخش‌هایی است که با جلب مشارکت مردم، می‌توان در آن جهش ایجاد کرد.

وی با اشاره به نگاه ویژه مجموعه مدیریتی استان به حوزه نساجی و پوشاک، تصریح کرد: در راستای رونق فعالیت‌های این حوزه، ضمن ارائه تسهیلات مورد نیاز، پیگیری‌های لازم برای حل مسائل موجود به ویژه در حوزه صادرات انجام می‌شود.

استاندار یزد در ادامه یکی از رویکردهای مورد پیگیری در استان را حرکت به سمت اقتصاد دانش‌بنیان دانست و افزود: یکی از هدف‌گذاری‌های استان در کنار توسعه صنعت نساجی و پوشاک، «تبدیل یزد به قطب تولید ماشین‌آلات نساجی» است.

عالی‌ترین مقام اجرایی استان در همین راستا خاطرنشان کرد: در راستای تحقق هدف‌گذاری مذکور، حمایت‌های لازم از شرکت‌های فعال در این حوزه انجام خواهد شد.

استاندار یزد در پایان عنوان کرد: امید است در پرتو اقدامات مورد پیگیری، استان یزد در حوزه صنعت نساجی، به روزهای اوج خود بازگردد و روز به روز گسترده‌تر شود.

انتهای پیام/781

دیگر خبرها

  • درخشش استقلالی سابق او را یاد تیم ملی انداخت
  • بازار خودرو به کمای عمیق رفت/ آخرین قیمت پژو، سمند، تارا، شاهین و کوئیک + جدول
  • یزد قطب تولید ماشین آلات نساجی می‌شود
  • فروش لاستیک های تاریخ گذشته به جای لاستیک دولتی؟ | واکنش انجمن صنعت تایر را ببینید
  • معامله ارز، بی‌رونق‌تر از دیروز
  • جهش گسترده قیمت‌ها در بازار خودرو/ آخرین قیمت پژ، دنا، سمند، شاهین، تارا و کوییک + جدول
  • تمایل بازار غیر رسمی به فروش ارز بیشتر است
  • بازار خودرو روی دور تند ارزانی افتاد
  • صعود قیمت خودورهای داخلی و خارجی در بازار؛ این خودروی داخلی رکورد رشد قیمت را زد | جدول قیمت ها
  • عربستان قیمت نفت خود در بازار آسیا را افزایش می‌دهد